Steyn Oldenhof Nederlands kampioen judo! Yaël Schipper veroverd het brons!

door | mrt 3, 2024 | Nieuws, Voorpagina Slider | 0 Reacties

Dordrecht, 2 maart 2024. Het NK judo tot 21 jaar was afgelopen zaterdag aan buurt. Van deze leeftijd zijn er geen voorrondes, maar komt al het goede uit Nederland naar het NK. Een vijftal judoka’s van De Judoschool Haagsma had zich ingeschreven en leverden wederom de prestaties die je mag verwachten van deze topclub uit het Oosten van Nederland.

Steyn Oldenhof start direct goed tegen zijn opponent uit Huizen. De eerste 15 seconden was het aftasten om vervolgens opzoek te gaan naar het punt. Twee halve scores maakte de wedstrijd vroeg tijdig tot een einde. Klus nog niet geklaard. De volgende drie partijen werden vroegtijdig besloten door Steyn met allemaal een ippon (vol punt).

Met deze titel heeft Steyn ook zijn zwarte band, 1ste Dan, behaalt in de vorm van promotie.’

Yaël Schipper miste het brons twee weken geleden en won afgelopen zaterdag hem dubbel en dwars. Topsport is een leven en dat veel bij komt kijken mag duidelijk zijn. Yaël wil alles in de puntjes voor elkaar hebben. Echter bij judo lukt dat niet, simpelweg doordat je tegenstanders altijd anders zijn en doen.

Ruim 8 maanden is ze gestart om haar stijl te veranderen en tevens mentaal er te kunnen staan om te scoren ook al heb je geen grip op alle factoren. Vandaag had ze ook zo maar in de finale kunnen staan. Het mooie van deze bronzen plak is dat ze bevestigd krijgt dat werken aan invloed loont.

Helaas verloor Jarno Shih-ming Bronsvoort het brons. Dat zou ook een mooie bevestiging zijn van het werk wat we er in hebben gestopt het laatste jaar. Sven Leushuis werd 7de wat ook een beste prestatie is in z’n grote poule.