Jelena Nijhuis behaald brons op het NK judo.

door | feb 18, 2024 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Den Haag, 17 februari 2024. Het Nederlands kampioenschappen judo voor cadetten werd in de Sport campus in Den Haag gehouden en georganiseerd door de Judo Bond Nederland. Na kwalificatie mag je deelnemen namens je district.

Met zeven deelnemers kwam De Judoschool Haagsma naar Den Haag, met 1 medaille kwamen we terug. Iets tegenvallend was dit wel. Echter de derde NK medaille in 1,5 jaar voor Jelena gaf de dag zeer zeker glans.

Jelena behoord nog tot de leeftijdsgroep tot 15 jaar, waar ze afgelopen december ook al een brons medaille behaalde als eveneens het jaar er voor. Nu met deze derde medaille maakt het dat zij talentvol judoka is. 

Haar talent is nog geen garantie voor een volgende NK medaille. We moeten haar talenten goed verder ontwikkelen net als haar conditie en mentale kracht. Ons leert dat deze leeftijdsperiode tot aan de junioren er nog veel kan gebeuren als geleerd moet worden.

We zijn trots op Jelena!