Ruben Shih-man wint de Open Deense Judo kampioenschappen!

door | feb 12, 2024 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Op 11 februari 2024 wint Ruben Shih-man de Open Deense Judokampioenschappen in de categorie tot 21 jaar, gewichtsklasse tot 55 kilo. De Judoschool Haagsma clubgenoot Steyn Oldenhof wint brons bij de senioren en zilver bij de junioren. Knappe prestaties voor hen die net komen kijken in deze leeftijdsgroepen.

Ruben Shih-man weet wat overwinnen is!

Ruben Shih-man is drie jaar als hij naar Nederland komt en een warm huis krijgt in Markelo. Samen met zijn broertje Jarno Shih-ming gaan ze op judo bij judo vereniging THAG te Markelo.

Al snel vallen de jongens op, veel energie en ook weerstand. Vooral in eigen gerijptheid. Beiden hebben hun verhalen waar ze hun plek heb moeten verdienen.

Onafscheidelijk zijn ze van elkaar. Met veel lol vertellen ze hoe ze in de avond bij elkaar gingen slapen en hun ouders omzeilen om van de kamer te komen. Op een gegeven moment hebben onze ouders dit maar losgelaten.

Het doorzetten zit erin en zal ook niet meer verdwijnen. Ruben Shih-man heeft het even geprobeerd om bij de nationale ploeg te trainen en tegelijk een studie aan de Johan Cruijf Collage. Tevergeefs, te veel prikkels en druk. Ondanks deze tegenslag met een behoorlijke impact, heeft Ruben Shin-man met behulp van zijn trainer Haagsma de draad weer weten op te pakken. Een jaar later staan we hier met een goude medaille om de nek en binnenkort start hij met de opleiding voor judoleraar.

In Vejle stond Ruben Shih-man tegen niet de minste judoka’s. Versloeg in de eerste ronde iemand uit Duitsland, tweede ronde een Deen en vervolgens moest hij het opnemen tegen de nummer 1 en 2 uit Canada.

We zijn super trots op hem en ga zo door.