5 district titels judoka’s onder 18 jaar

door | feb 4, 2024 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag was De Judoschool Haagsma op het district kampioenschap judo voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Het kampioenschap is het kwalificatie toernooi om je te plaatsen voor het Nederland kampioenschap individueel.

District kampioen werden Luca Richardson in de gewichtsklasse tot 66 kilo, Yaël Schipper in de klasse tot 63 kilo, Douwe Lesscher in de klasse tot 81 kilo, Yara Papen in de klasse tot 52 kilo en Jelena Nijhuis in de klasse tot 40 kilo.

Douwe Leushuis en Lisa Assink moesten buigen in de finale en werden verdienstelijk tweede.

Positief resultaat voor de club die onderdeel is van de talentontwikkeling van Talent Partner Oost van de Judo Bond Nederland. Het is merkbaar dat we al een aantal jaren de goede weg zijn ingeslagen. De club is partner van de talentpartner te Heerde, maar is ook tegelijkertijd ook onderdeel. Talenten kunnen deels in Hengelo zich verder ontwikkelen en bij hun eigen club blijven en participeren. Zo lift de judoka’s, de verenigingen als wij zelf mee in de ontwikkelen van het niveau.

Over twee weken zullen 20 judoka’s waarvan zeven van De Judoschool Haagsma deelnemen aan het NK in Den Haag.