Sterk 2de meetmoment voor De JS Haagsma.

door | dec 17, 2023 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Op zaterdag 16 december werd het tweede meetmoment georganiseerd voor de Nederlandse top tot 18 jaar. Een meetmoment ofwel een selectie moment om je te kwalificeren voor het internationale programma van de Judo Bond Nederland.

De Diekmanhal te Enschede was omgetoverd tot ware judo arena met de juiste uitstraling om op niveau de strijd aan te gaan. Hier en daar wat zenuwachtig, maar toch hebben vele judoka’s van de JS Haagsma kunnen leveren. Luca RIchardson was de te kloppen man. Hij werd vier weken geleden kampioen op het eerste meetmoment. Echter kreeg niemand hem zo tegen de tatami (judomat) dat hij moest buigen. Weer goud voor hem.

Yaël Schipper liep eenvoudig door de voorrondes en kwam in de finale. Echter de spanning was er wat af waardoor ze niet kon leveren waar toe ze in staat is. Zilver voor haar. Eveneens was er zilver voor Gijs Fidder. Judoka uit Heerde die iedere vrijdag bij ons op de mat staat.

In de partijen om het brons verloor Yara Papen als Nick de Groot nipt. Het had ook andersom kunnen zijn. Beide erg goed gejudood in een groot deelnemers veld kent bij hun gewichtsklasse.

Op zondag 17 december was er geen meetmoment, maar wel de beurt aan de -15 jaar en senioren judoka’s.

Goud was er voor Thijs Diele die een zeer sterkte dag had. Brons was er voor Ilan Bacakac, Steyn Oldenhof en Sven Leushuis.