Richardson en Nijhuis goud Bronsvoord zilver en Schipper brons.

door | mei 28, 2023 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Echt – In sporthal ‘In de Bandert’ werd dit weekend het Kaizen Tournament gehouden. Een toernooi waar we graag komen vanwege het sterke karakter en de sfeer. Het sterke karakter komt vooral door vele deelnemers uit Duitsland, België, Frankrijk en dit jaar zelfs uit Zwitserland.

Luca Richardson als Jarno Shi-ming Bronsvoord hadden wel weer zin in elkaar. Twee weken geleden troffen ze elkaar in de halve finale en dit weekend in de finale. Prachtige finale met kansen over en weer. Uiteindelijk pakte dit keer Luca het goud en Jarno het zilver.

Yaël Schipper had er ook zin en komt steeds meer in een andere vorm van judo en stijl. In de halve finale kwam het tot een klein foutje, die ook direct werd afgestraft. Om het brons wist ze snel de partij te beslissen.

Jelena Nijhuis had haar dag en haar vertrouwen weer terug. Ze ontwikkeld snel en door die snelheid lukt het soms niet en soms juist zeer goed. Vandaag lukte alles zeer goed, al kreeg ze het niet cadeau. Al haar partijen werden beslist op ippon (maximale score) en neemt daarmee goud mee naar Hengelo terug.

Andere judoka’s van de judoschool deden het verdienstelijk met veel mooie leermomenten.