The Old Boys in Japan

door | apr 28, 2023 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Het begon als een wild idee. Waarschijnlijk na de schnitzel bij de Grand Slam in Düsseldorf in februari 2020. Luttele dagen voordat een zekere pandemie uitbrak. Waarom gaan we niet vaker dit soort tripjes maken? Dit leidde tot afspraken over de vorming van een spaarfonds en een moreel contract om tot een daadwerkelijke trip te komen. Toen het weer kon, volgden er meerdere vergaderingen, na de wekelijkse training, waarbij alle mogelijkheden werden besproken. Van het bijwonen van de Grand Slam in Parijs of op een andere, meer exotische locatie, tot een Disney Cruise. Alles was bespreekbaar en vloog over tafel. 

Uiteindelijk werd de keuze bepaald op Tokyo, met het ambitieuze idee, dat er ook zelf getraind moest worden bij het Kodokan Instituut. Wat volgde, was een gerichte spaaractie in de professionele handen van onze penningmeister, herr Metternich en opnieuw verschillende vergaderingen na de training en zelfs via Teams. Medio 2022 werd de knoop doorgehakt. Voorjaar 2023 zou het jaar van de trip moeten worden. De realiteit dat geen van de Oude Mannen er jonger op wordt en de fysieke mogelijkheden beperkter worden, zijn hiervoor belangrijke drijfveren. 

Inmiddels is het woensdag 26 april. De koffers zijn gepakt, de stoelen gereserveerd en iedereen ingecheckt. De spanning stijgt, maar het is nog slechts een korte nacht tot aan het vertrek. Het vertrek is heel symbolisch om 10.15 vanaf de parkeerplaats van Fit Punt te Hengelo. Het is heel jammer dat onze andere Marc (onze trainer Marc Haagsma) niet mee kan. Zijn videoboodschap in onze Old Boys app zendt ons in ieder geval met een goed gevoel op pad.

Judoschool Haagsma is enorm trots op Gilbert, Rob, Onno, Marc en Hans dat zij vanuit hun judo passie deze onvergetelijke ervaringen op gaan doen. Vandaag zullen ze al in de Budokan zitten voor de All Japanse judo kampioenschappen.