Vijf kampioenen van Overijssel!

door | jan 28, 2023 | Voorpagina Slider | 0 Reacties

Markelo, 28 januari 2023. Luca Richardson Jarno Bronsvoort, Yaël Schipper, Wout Marsman, Charlotte Yska werden afgelopen zaterdag kampioen van Overijssel. Het district organiseerde in sporthal de Haverkamp de kampioenschappen onder 12 en 18 jaar.

Voor de -18 jaar is het een kwalificatie toernooi voor het NK. Allen die op het podium staan kwalificeren zich voor het NK wat over twee weken wordt gehouden in Den Haag. Luca Richardson, Jarno Bronsvoort en Yaël Schipper hadden geen vrees. Alle drie werden eenvoudig kampioen en zien het als een voorbereidende training op het NK als hun eerste EuropaCup toernooi. Met hun kwalificeerde ook Lotte Mentinkhof  door tweede te worden en Douwe Leushuis door derde te worden.

Onder de twaalf jaar was het voor velen een debuut als het gaat om de Overijsselse kampioenschappen. Ondanks de zenuwen werd er super gejudood. Soms met een podium plaats en soms net niet. Wout Marsman en Charlotte Yska werden verdienstelijk kampioen. Anne Noor van Beurden en Tess van Opstal werden tweede. Derde werden Stan van der Velden, Sven van Dam, Merle Spijker, Liv Baghoe, Fay Bossewinkel en Quin Imbos.

Selectie die wekelijks in Hengelo op de mat staat.
De toekomst!