5 kampioenen op de Open Twentse Judo Kampioenschappen

door | dec 18, 2022 | Voorpagina Post, Voorpagina Slider | 0 Reacties

Judoënd Nederland was afgelopen zaterdag naar Enschede gekomen om op het tweede meetmoment voor judoka’s onder 17 jaar deel te nemen.

Talentpartner Oost oogstte zeven podium plekken, met maar liefst vijf kampioenen.

Luca Richardson (JSH Hengelo), Jarno Shi-man Bronsvoort (JSH Hengelo), Maud Rikmanspoel (JTB), Yaël Schipper(Shogonai) en Bas van Bilzem (JTB) pakte de titel Open Twentse kampioen.

Joek Sluiter (JTB) pakte het zilver en Lotte Mentinkhof (JSH Hengelo) het brons. Silvan Wieringa (IJsselmond) verloor het brons en wordt knap vijfde.

Talent Partner trainer Marc Haagsma uit Hengelo kijkt tevreden terug naar het toernooi als de gehele periode er voor. In de zomer maak je een plan en eik je op een aantal momenten in het jaar. Wanneer je op het eerste meetmoment goed scoort, vervolgens Nederlands kampioen met het jongens team wordt en daarna een tweede meetmoment op het programma hebt staan, dan is die focus als onbevangenheid wel een punt van aandacht.

De planning is zeer goed uit de verf gekomen en dat is te danken aan de totale professionele organisatie als sportgedrag van de sporters.