Judoschool Haagsma Nederlands Kampioen.

door | nov 27, 2022 | Nieuws, Voorpagina Post, Voorpagina Slider | 0 Reacties

HENGELO/Almelo – Judoschool Haagsma nam deel aan het Nederlands kampioenschap teams jongens onder achttien jaar. In de Ispa hal te Almelo namen we deel onder de naam TP Oost ofwel Talent partner Oost. In der voorrondes werd er drie keer gewonnen en in de finale werd er afgerekend met Keamju 1 uit Haarlem.

Jaarlijks is het een heel spektakel in Almelo in de Ispa Hal rondom deze periode. Dan wordt er gestreden om de Nederlandse titel clubteams. Vorig jaar verloren we in Almelo om het brons. Dit jaar gingen we zeker voor een medaille. De kleur was nog niet bekend, dat het goud zou kunnen worden voelde al in de voorrondes een beetje aan. 

Bij team wedstrijden strijden zeven jongens in zeven verschillende gewicht klassen tegen elkaar. Met z’n team wedstijd gebeuren er altijd speciale dingen en wordt iedereen verrast met wat extra’s. In de eerste ronde werd gewonnen van Mahorokan uit Maassluis, de tweede werd gewonnen van Hercules uit Echt en de halve finale van De Rooy/Buel Sports uit Eindhoven. In de finale stond het team van de bekende judo familie van der Geest, Keamju 1 op ons te wachten. Met een zeer goed gevoel stapten we de mat op. Opdracht aan alle judoka’s was om vol te gaan. Spannend was het tot de zesde partij. Het stond 3-2 in ons voordeel met nog twee partijen te gaan. Gijs Heerding bracht de ontlading in de zesde partij door te winnen met mooie beentechniek. 

We zijn super trots op deze clubprestatie. We worden bekroond voor jaren lang heel hard werken. 

Het team bestond uit: Lasse Bakker, Gijs Zonneberg, Luca Richardson, Ruben Bronsvoort, Jarno Bronsvoort, Silvan Wieringa, Vincent Looyinga, Douwe Leushuis, Sven Leushuis, Gijs Heering, Joek Sluiter, Bas van Bilzem en Stijn Oldenhof (incl. reserve spelers)

Op weg naar de titel
In de poule fase
De KAMPIOENEN