Succesvolle maand september voor judoka’s Judoschool Haagsma

door | okt 2, 2022 | Nieuws, Voorpagina Slider | 0 Reacties

Vanaf het eerste weekend van september tot op heden hadden we een overvolle agenda betreft toernooien, wedstrijden en activiteiten. Van Krakow in Polen tot in de buurt en van jong tot ouder waren we zeer actief. Dat allemaal met mooie prestaties.

In het eerste weekend was de topsport selectie afgereisd naar Krakow om daar aan een internationaal toernooi en stage deel te nemen. Dit ter voorbereiding op het eerste deel van het seizoen.

1ste in Krakow werd Luca Richardson en Yaël Schipper. 3de werd Jarno Shih-ming Bronsvoort

De dagen er na werd er hard getraind en daarmee een goede zaken gedaan voor de start van dit seizoen. Overige selectie leden deden mee aan een trainingsstage in Nijmegen ter voorbereiding.

In het tweede weekend van dit waren we op judo kamp in Rijssen. Dit jaarlijkse terugkerend kamp voor de jeugd is en blijft een groot succes. Van bosspelen, tot veld spelen, kennismaken met elkaar en leiding tot aan een leuke judoles en gezellig met elkaar eten.

Op zondag 18 september deden we mee aan het Haarlemmermeertoernooi te Nieuw Vennep. Tot 18 jaar was het toernooi sterk bezet met deelnemers uit het hele land.

1ste werd Jarno Shih-ming Bronsvoort, Luca Richardson en Ilan Bakacak, 2de werd Dali Lammertink en 3de werd Yaël Schipper en Lotte Mettinkhof.

24 september was het de beurt aan de jongste breedte sport. Puntencompetitie JC van het Oosten werd ditmaal in Geesteren georganiseerd. Tegelijkertijd was de topsport selectie aan het trainen op Papendal voor een extra nationale training.

Op de puntencompetitie draait het alleen om op een plezierige manier kennis te maken met judowedstrijden. Niet om de medailles maar op de punten. Bij elk behaalde 100-tal punten ontvangt de deelnemer een embleem. De emblemen lopen in de volgorde van de judoband kleuren dat gaat tot 1000 punten met het rode embleem.

Dit keer behaalde voor Judoschool Haagsma de volgende emblemen

Geel voor: Femme Marsman, Anne Noor van Beurden en Elif Yilmaz

Groen voor: Michael Abramyan, Fay Bossewinkel, Quin Imbos en Wout Marsman

Op zondag 2 oktober waren we present op het Amerhal toernooi te Made.

Hier waren we ook weer goed op dreef en komt de vorm echt naar voren.

1ste werden: Steyn Oldenhof, Ilan Bakacak en Sven van Dam

2de werd: Jelena Nijhuis

3de werd Lisa Assink en Tess van Opstal