Prestaties Judoschool Haagsma op int. Judo Berlicum Open 2022.

door | apr 25, 2022 | Nieuws, Voorpagina Post | 0 Reacties

Op zondag 24 april vertrok er een delegatie wedstrijd judoka’s van Judoschool Haagsma richting Berlicum. Met heel veel motivatie, kracht en energie begon iedereen aan hun wedstrijden. Alle judoka’s van de judoschool uit Hengelo, Borne en Wieden wonnen hun eerste wedstrijd. Belangrijk, want het toernooi werkte met het afvalsysteem. Ofwel, wanneer je verliest val je af naar de verliezers poule en als je daar nog een partij verliest ben je uitgeschakeld.

Luca Richardson Ilan Bacakac en Tess van Opstal werden kampioen. Ongeslagen de hoogste trede bereiken is een zeer verdienstelijke prestatie. Alle drie de judoka’s brachten het beste van hun kunnen. In de finale bracht Tess haar tegenstander met armworp naar de grond om vervolgens snel een houdgreep aan te leggen voor 20 seconden.

Luca kwam redelijk gemakkelijk door de voorwedstrijden. Wel met zeer gevarieerde worpen als grond werk. In de finale kwam hij een bekende rivaal tegen. In de eerste minuut ging het gelijk op. Daarna had Luca het gevoel gevonden en wierp zijn rivaal met een lage heupworp voor een vol punt.

Ilan moest er in de voorrondes wat harder aantrekken. Kwam zelfs in zijn tweede partij een half punt achter te staan. Door focus te houden op het spel kwam hij direct terug met een half punt door een beenworp om vervolgens bij het grondwerk een houdgreep aan te leggen.

Resultaten van de dag:

  • Eerste plaats: Tess van Opstal, Ilan Bacakac en Luca Richardson
  • Tweede plaats: Dali Lambertink en Jelena Nijhuis
  • Derde plaats: Tygo Yska en Sven Leushuis