Ere metaal op het eerste meetmoment te Den Haag.

door | nov 14, 2021 | Nieuws, Voorpagina Slider | 0 Reacties

Den Haag, 14 november 2021. Afgelopen zaterdag en zondag werd het Adidas_Int. Residentie Judo toernooi gehouden. In de Sportcampus Zuiderpark kwamen 9 judoka’s van Judoschool Haagsma op de mat. Voor de leeftijdscategorie onder de achttien jaar was dit toernooi aangewezen, door de Judobond Nederland als meetmoment. Aan de hand van de meetmomenten en de individuele ontwikkeling van de judoka wordt een selectie gemaakt wie zich internationaal verder kan ontwikkelen en kan gaan plaatsen voor een EK of WK.


Luca Richardsons die twee weken geleden nog Nederlands kampioen werd onder de vijftien jaar kon kort genieten van zijn prestatie. De focus was snel weer gericht op Den Haag. Luca startte het toernooi sterk door winst op een Engelsman, en vervolgens twee Nederlandse concurrenten. In de halve finale ging er een tandje bij en wist hij zijn tegenstander met een waza-ri (half punt) naar de grond te brengen om hem vervolgens vast te leggen met een houdgreep. De finale was écht een finale, de wedstrijd ging gelijk op. Door fouten van de tegenstander ging de wedstrijd door beslissing van de scheidsrechter naar Luca. Steyn Oldenhof startte in de eerste Corona periode met een missie: sterker en beter worden om zich te meten met de top. Om je te kunnen gaan meten zou de weg hobbelig zijn. In de afgelopen 1,5 jaar was het vallen en opstaan. Door te blijven opstaan wist Steyn twee partijen te winnen en de finale helaas te verliezen. Een mooie tweede plaats. Vanaf hier bouwen we verder en dat zal nog wel met hobbels gaan en succes momenten. Maud Rikmanspoel die wekelijks mee traint en gecoached wordt door de Hengelose trainer Haagsma werd in haar klasse kampioen.