Judoschool Haagsma vol in een kwalificatie weekend!

door | jun 27, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag en zondag stonden in het teken van kwalificatie voor de selectie -15, -18 en -21 jaar van Judoschool Haagsma. Zaterdag was er een training als een toernooi georganiseerd op het NTC op Papendal. Zondag was er een teamtoernooi te Heerde voor de -15 en -18 jaar. 

Bente Egeter en Dave Haagsma hadden zich gemeld op het Nationaal Trainingscomplex te Papendal. Daar deden ze beiden mee aan een training en een toernooi om zich eventueel te kwalificeren voor een Europa Cup wedstrijd. Kwalificatie lijkt nog even ver weg, wel hebben ze zich zeer goed gemeten met de aanwezige top.

Zondag werd er een teamwedstrijd gehouden waarbij 8 teams uit het land deelnamen. Doel van deze wedstrijd was meten met anderen na de Corona periode. Met andere woorden je opnieuw kwalificeren om vervolgens te kijken waar je staat.Er werd gewonnen van Bushi uit Anrhem en van Heerenveen 2 en er werd verloren van Judo Veendam en Heerenveen 1.Judoka’s waren zeer content met zowel de teamprestaties als de individuele. Trainer Marc Haagsma was erg blij. ‘Ik ben vooral blij dat we na 1,5 jaar een meetpunt hebben. Dit is voor de judoka én voor de technische staf erg belangrijk. Waar staan we nu na alle inspanning van de afgelopen 1,5 jaar. Blij met wat we hebben gedaan de afgelopen tijd en tevreden waar we nu staan!’

Dave en Bente in het midden.
Team -15 en -18 jaar