WEDSTRIJDSPORT

wedstrijdsport judoschool haagsma

Bij judoschool Haagsma bieden we de mogelijkheid om aan wedstrijd sport te doen.

Als je wat je in de les geleerd hebt in het echt wil oefenen en de judo trainer vindt dat je er aan toe bent kun je lid worden van de wedstrijdselectie. Dan ga je vaker trainen, samen met de selectiegroep en wordt de training serieuzer van karakter. Je kunt het beste starten met opstap/ beginnerstoernooien. Dan moet je wel minimaal 2 x hebben meegedaan aan onze eigen puntencompetitie en je moet lid worden van de Judo Bond Nederland (JBN Oost Nederland).

Later kun je ook aan grotere (inter)nationale toernooien gaan meedoen. Als je wedstrijdjudo gaat doen worden je ouders uitgenodigd voor een info avond. Als lid van de wedstrijdselectie kun je gebruikmaken van alle faciliteiten en soorten begeleiding die Judoschool Haagsma biedt, zoals (selectie)trainingen, fitnessruimte, coach, krachttraining en vervoer naar verre bestemmingen. Er zijn wedstrijdselecties van judoka’s tot 15 jaar, tot 17 jaar, tot 20 jaar en van senioren.

Heb je de ambitie om een topjudoka te worden? Ook daarin kunnen we je ondersteunen. We werken nauw samen met de RTC’s van Heerde, Enschede en Heerenveen en een aantal van onze judoka’s trainen op Papendal. Topsport en middelbare school combineren kan een uitdaging zijn, we werken goed samen met het CSE in Zwolle.